Duurzaam vervoer

Professioneel transport

Duurzaam transport

Duurzaam transport is voor ons geen marketingterm, maar dagelijkse praktijk. Op elk vlak! Daarvoor hebben we geen opportuun keurmerkje nodig, en ook geen hippe termen om het mooier te maken dan het is. Wij doen gewoon ons best!

Milieu

In plaats van een paar procent brandstof besparen, een elektrische wagen inzetten of chauffeurs te trainen op ‘het nieuwe rijden’ (dat inmiddels al lang zo nieuw niet meer is trouwens) gaan we voor ├ęchte besparingen.

Sinds juli 2017 hebben we in totaal al zo’n 900 kilogram koolstofdioxide-uitstoot bespaard!

Hoe we dat doen, vertellen we je graag in een persoonlijk gesprek.

Mensen

Duurzaam is natuurlijk meer dan alleen respectvol omgaan met de natuur en het klimaat. Wat voor ons nog veel belangrijker is, is hoe we met mensen omgaan. Niet alleen zijn we altijd beleefd en respectvol, we zijn ook loyaal naar onze mensen. Zo worden ze uiteindelijk vanzelf ambassadeurs!

Modaliteiten

Door telkens te kiezen voor de beste modaliteit is er veel te besparen. Het klinkt misschien heel erg logisch, maar zou jij een vrachtwagen op pad sturen met een enveloppe, en verder niets? Misschien een klein beetje overdreven, maar je zou versteld staan als je wist hoeveel lucht er wereldwijd vervoerd wordt.

Tijden

File’s proberen we zoveel mogelijk te vermijden. Niet alleen omdat het zonde van ieders tijd is, maar ook de (lokale) belasting op het gebied van fijnstof is erg groot. Veel mensen staan elke dag op dezelfde plaats en dezelfde tijd, voor dezelfde duur stil. Niemand doet dat omdat het zo leuk is, maar omdat er weinig alternatieven lijken te zijn. Maar wat doorgaat voor ‘een gebrek aan alternatieven’ is in werkelijkheid een ‘gebrek aan creativiteit en flexibiliteit’.

Onze rol in het geheel

We denken mee, en zullen je altijd adviseren over de beste mogelijkheden. Ook op het vlak van duurzaam transport. Zo maken we bijvoorbeeld graag gebruik van fietskoeriers voor kleine zendingen in binnenstedelijke gebieden. Maar ook andere vormen van collegiale inzet dragen bij aan een vermindering van de belasting op natuur, klimaat en mens.