Goedkoop transport

Professioneel transport

Goedkoop versturen?

Goedkoop verzenden kan soms de beste optie zijn, maar niet altijd. Het hangt van meerdere factoren af, maar vooral van wat jij belangrijk vind. We zullen je proberen uit te leggen waar je rekening mee kunt houden.

Goedkoop én snel én goed?

Soms kan het, maar het is vooral belangrijk dat de prioriteiten duidelijk zijn. Dat kunnen we uitleggen aan de hand van een veelgebruikt model. Bekend onder de naam project management triangle of triple constraint:

 

goedkoop - snel - goed

Kortgezegd komt het erop neer dat je twee opties kunt kiezen, en dat de andere dan automatisch komt te vervallen omdat deze onmogelijk wordt. In woorden:

 

GOED + GOEDKOOP = NIET SNEL

  GOEDKOOP + SNEL NIET GOED

                        SNEL + GOED NIET GOEDKOOP

En de praktijk leert, dat dit vrijwel altijd ook echt zo is. De grootste onduidelijkheid zit echter in het woord goed. De definitie van goed in transport is lastig. Je zending zal echt niet verloren gaan of beschadigd raken wanneer je een keer gebruik maakt van een goedkope optie (alhoewel dat incidenteel wel degelijk voorkomt!), en wordt meestal ook op de juiste plaats afgeleverd. Onze eigen ervaringen zijn dat niet goed betekent dat er een vertraging kan optreden, er geen tot weinig flexibiliteit in het traject zit (denk aan veranderd afleveradres, dat niet meer doorgevoerd kan worden), er geen informatie beschikbaar is over de status van het transport, etcetera.

Uiteraard bieden we alle opties, maar als het erop aankomt adviseren we, wanneer de kosten laag moeten blijven, dit ten koste te laten gaan van de snelheid, en niet van de kwaliteit.

Maar bovenal kun je erop vertrouwen dat we altijd ons best doen om de beste mogelijkheden voor je te vinden en je niet te laten kiezen. Het liefst bieden we je altijd goedsnel én goedkoop aan voor al je transport!

Kosten besparen

Als we iets meer tijd hebben om je zending op plaats van bestemming te krijgen, is er veel mogelijk. We kunnen de zending dan vaak onderbrengen bij onze collegae, waardoor zij minder lucht vervoeren, en wij voor jou een besparing kunnen realiseren. Dat kan op een rit binnen Nederland, maar hoe verder weg je afleveradres, hoe groter de besparing kan zijn, terwijl het verlies in tijd vaak verwaarloosbaar is. En altijd met een uitvoering volgens de hoogste normen en een onberispelijke aflevering.